free booknotes online

Help / FAQ




<- Previous Page | First Page | Next Page ->
Free Study Guide-Snow Falling on Cedars by David Guterson-Book Notes
Table of Contents | Message Board | Downloadable/Printable Version

STUDY QUESTIONS

QUIZ (Answers are at bottom of section)

1. What is Kabuo Miyamoto on trial for?

A. Robbery
B. Manslaughter
C. First-degree, premeditated murder
D. War crimes

2. Snow Falling on Cedars takes place after what war?

A. World War I
B. World War II
C. Vietnam War
D. Japanese-American War

3. Why did Kabuo and Carl have contact the night Carl died?

A. To talk about the land deal
B. Kabuo’s boat lost engine power
C. They were arguing over fishing
D. Carl’s boat lost engine power

4. Which of Carl’s injuries reminded coroner Horace Whaley of wounds inflicted by Japanese soldiers?

A. The loss of his arm
B. The wound above his left ear
C. The cut on his hand
D. The bruise on his leg

5. Horace Whaley believes the wound to Carl’s head happened when?

A. Before Carl drowned
B. After Carl drowned
C. When the sheriff and his deputy pulled him out of the net
D. He doesn’t know

6. Hatsue was taught which of the following?

A. How to dance, sing, and play instruments
B. Not to fear death
C. To avoid white men
D. All of the above


7. Etta Heine believes Kabuo killed her son because of a dispute over what?

A. A woman
B. Land
C. A fishing pole
D. A boat

8. Kabuo wants his face to project ______

A. Innocence
B. Hatred
C. Anger
D. Guilt

9. Kabuo feels guilty because

A. He killed 4 men in the war
B. He killed Carl Heine
C. He showed his anger toward Etta Heine
D. He left Hatsue to go to war.

10. Hatsue believes she must act carefully

A. So her mother won’t find out she has been deceiving her
B. So that no one will catch her and Ishmael
C. Because each action has a consequence on her soul’s future
D. So her friends will believe she is shy with boys

11. Ishmael loses his arm

A. In a training accident
B. In machine-gun fire
C. In a boating accident
D. By friendly fire

12. The sheriff found what evidence against Kabuo?

A. A knife
B. A mooring line
C. A watch
D. A lantern

13. Carl Heine had what type of blood?

A. B
B. A
C. O
D. AB positive

14. Hatsue wants Ishmael to write an article

A. Detailing Kabuo’s innocence
B. About Prosecutor Alvin Hooks’ prejudice tactics
C. About Sheriff Moran’s improper search and seizure
D. About the trials unfairness

15. When Ishmael finds the shipping records he

A. Immediately takes them to the judge and sheriff
B. Immediately tells Hatsue
C. Tells his mother about them
D. Keeps them in his pocket for a day

16. Kabuo and Hatsue don’t tell the sheriff about his conversation with Carl because

A. They were afraid
B. They thought silence was better
C. They knew it would look like murder
D. All of the above

Answers to Quiz

1. C

2. B

3. D

4. B

5. D

6. D

7. B

8. A

9. A

10. C

11. B

12. B

13. A

14. D

15. D

16. D

Table of Contents | Message Board | Downloadable/Printable Version


<- Previous Page | First Page | Next Page ->
Free Study Guide-Snow Falling on Cedars by David Guterson-Book Summary
Google
Web
PinkMonkey

Google
  Web PinkMonkey.com   

All Contents Copyright © PinkMonkey.com
All rights reserved. Further Distribution Is Strictly Prohibited.


About Us
 | Advertising | Contact Us | Privacy Policy | Home Page
This page was last updated: 5/9/2017 8:53:30 AM