Please Support the Monkey! Tell All your Friends and Teachers

ANALOGIES

Directions:

Each of the questions below consists of two words that have a certain relationship to each other, followed by five lettered pairs of related words. Select the lettered pair of words.

  1. ANGLE : DEGREE
    1. area : square inch
    2. milk : quart
    3. society : classes
    4. letter : alphabet
    5. time : minutes

    Ans : A

  2. CONFIRMED : INVETERATE
    1. knowledge : supposed
    2. financial : bankrupt
    3. immature : callow
    4. credible : incredible
    5. careful: punishing

    Ans : B

  3. LULLABY : BARCAROLE
    1. birth : marriage
    2. night : morning
    3. cradle : gondola
    4. song : poem
    5. carol : sonneteer

    Ans : C

  4. ZOOLOGY : ANIMALS
    1. ecology : pollution
    2. botany : plants
    3. chemistry : atoms
    4. history : people
    5. mathematics : geometry

    Ans : A

  5. DORY : VAN
    1. dairy : cow
    2. fish : vehicle
    3. freighter : caisson
    4. runners : wheels
    5. danish : Dutch

    Ans : C

Directions:

Each reading passage in this section is followed by questions based on the content of the reading passage. Read the passage carefully and chose the best answer to each question. The questions are to be answered on the basis of what is stated or implied in the passage.

But man is not destined to vanish. He can be killed, but he cannot be destroyed, because his soul is deathless and his spirit is irrepressible. Therefore, though the situation seems dark in the context of the confrontation between the superpowers, the silver lining is provided by amazing phenomenon that the very nations which have spent incalculable resources and energy for the production of deadly weapons are desperately trying to find out how they might never be used. They threaten each other, intimidate each other and go to the brink, but before the total hour arrives they withdraw from the brink.

  1. The main point from the author's view is that
    1. Manís soul and spirit can not be destroyed by superpowers.

    2. Manís destiny is not fully clear or visible.
    3. Manís soul and spirit are immortal.
    4. Manís safety is assured by the delicate balance of power in terms of nuclear weapons.
    5. Human society will survive despite the serious threat of total annihilation.

    Ans : E

  2. The phrase ĎGo to the brinkí in the passage means
    1. Retreating from extreme danger.

    2. Declare war on each other.
    3. Advancing to the stage of war but not engaging in it.
    4. Negotiate for peace.
    5. Commit suicide.

    Ans : C

    [next page]

Index

PART VI Practice Tests
Drill :

Section 1 : Verbal Section

Section 2 : Quantitative Section

Section 3 : Analytical Section

Section 4 : Quantitative Section

Section 5 : Verbal Section

Section 6 : Analytical Section

Section 7 : Quantitative Section

Answer Explanation To The Drill
Section 1 : Verbal Section

Section 2 : Quantitative Section

Section 3 : Analytical Section
Section 4 : Quantitative Section
Section 5 : Verbal Section

Section 6 : Analytical Section
Section 7 : Quantitative Section

Test 1




Click Here!